විවිධ ද්රව්ය වල ගුණ පිළිබඳව හැදින්වීමේදී පහත දැක්වෙන මාතෘකා යටතේ කරුණු විමසා බලමු.
1).ජලය, පෙට්රල්, පොල්තෙල්, එඬරු තෙල්, රසදිය, මී පැණි.
2). ද්රව්යක ඝණත්වය.
3). ද්රාවණ වල ඝණත්වය හා ඉපිලීමේ ගුණය.
4). නැවක ප්ලිම්සොල් රේඛාව.
5). ද්රවමාණය හා එහි යෙදුම්.
6). ජල හා රසදිය බිංදුවක හැඩයන් වෙනස්වීම්.
7). ද්රවයක උකුබව හා එහි ගුණ.
8). සීනි ද්රාවණයක් සාදාගැනීම හා ද්රාවකයන්ට උශ්නත්ව බලපෑම.
9). පැල්ලම් ඉවත්කිරීම.
10). විවිධ ද්රව්ය දියකල හැකි ද්රාවක වර්ග.
2). ද්රව්යක ඝණත්වය.
3). ද්රාවණ වල ඝණත්වය හා ඉපිලීමේ ගුණය.
4). නැවක ප්ලිම්සොල් රේඛාව.
5). ද්රවමාණය හා එහි යෙදුම්.
6). ජල හා රසදිය බිංදුවක හැඩයන් වෙනස්වීම්.
7). ද්රවයක උකුබව හා එහි ගුණ.
8). සීනි ද්රාවණයක් සාදාගැනීම හා ද්රාවකයන්ට උශ්නත්ව බලපෑම.
9). පැල්ලම් ඉවත්කිරීම.
10). විවිධ ද්රව්ය දියකල හැකි ද්රාවක වර්ග.