- දැඩිබව, හැඩය, පරිමාව, පැතිරයාමේ හා සම්පීඩන හැකියාව
- ජලය, පෙට්රල්, පොල්තෙල්, එඬරු තෙල්, රසදිය, මී පැණි
- ද්රව්යක ඝණත්වය
- ද්රාවණ වල ඝණත්වය හා ඉපිලීමේ ගුණය
- නැවක ප්ලිම්සොල් රේඛාව
- ද්රවමාණය හා එහි යෙදුම්
- ජල හා රසදිය බිංදුවක හැඩයන් වෙනස්වීම්
- ද්රවයක උකුබව හා එහි ගුණ
- සීනි ද්රාවණයක් සාදාගැනීම හා ද්රාවකයන්ට උශ්නත්ව බලපෑම
- පැල්ලම් ඉවත්කිරීම.
- විවිධ ද්රව වල දිය කළ හැකි ද්රව්යය වර්ග