88. තණ බිස්සක් ලෑල්ලකින් වසා තැබූ විට ඒවායේ කොළ පාට නැතිව කහ පාට වේ
ආලෝකය නොලැබෙන විට ශාක පත්ර තුළ හරිතප්රද නමැති කොළ පැහැති වර්නකය සෑදෙන්නේ නැත. ඒ නිසා කොළ පාට නැතිවී යයි. කහ පාට වන්නේ හරිතප්රද වෙනුවට ඉටිඹලින් නමැති සංයෝගයක් සෑදීම කරණකොටගෙන ය.
89. “අප කරන හැම කාර්යයක දී ම අප වැයකරන්නේ සූර්යයාගෙන් ලබාගත් ශක්තියයි”
90. පල්මානික්කම් රත් කිරීමේ දී සුදු පාට වේ
නිල් පාට පල්මානික්කම් යනු සජල කොපර් සල්ෆේට් ය. එහි ස්ඵටික ජලය ඇත. රත් කරන විට මේ ස්ඵටික ජලය වාෂ්ප වී යයි. ස්ඵටික ජලය වාෂ්ප වී ගිය විට සෑදෙන නිර්ජලීය පල්මානික්කම් කුඩු සුදු පාට ය.
91. මස් උයන විට එයට පැපොල් කැබලි එකතු කරනු ලැබේ
මස්වල අඩංගු ප්රධාන ආහාර ද්රව්යය, ප්රෝටීන් ය. ප්රෝපීන ජීර්ණ කරන එන්සයිමයක් වන පෙප්සින්, පැපොල්වල අඩංගුය. මස් උයන විට යඑට පැපොල් කැබලි එකතු කළ විට මස්වල ජීර්ණයක් සිදුවන නිසා හොදින් මොලොක් වේ.