පර්යාය නාමය - Synonym:-Bromelia amanas
කුලය - Family:-Bromeliaeas
සිංහල නාමය
අන්නාසි - Annasi
සංස්කෘත නාමය
අනන්නාස් - anannas
දෙමළ නාමය
අනාෂා-පලමි - Anasha-palam
ඉංග්රීසි නාමය
පෛන් ඇපල් - paie-Apple
හින්දි නාමය
අනනාස් - Ananas
බෙංගාල නාමය
අනාරිස් - Anaris
තෙලඟු නාමය
අනසා පණ්ඩු - Anasa-pandu
විවිධ වර්ගවලට අයත් අන්නාසි දිවයිනේ විවිධ පලාත් වල වැවේ.කඳු මදුන් වල දක්නට ලැබෙන්නේ ගල් අන්නාසිය.දරු අන්නාසි නමින් වර්ගයක් ද ඇත.එවා අංකුර රැසකින් නිර්මිතව ඇත.අංකුර පිහිටා ඇත්තේ ඵලයේ පහළින්ම ය.ඈත අතීතයේ ඉන්දියාවෙන් රැගෙන විත් බෝ කරන ලද ඉතාමත් මිහිරි රසයකින් යුත් මුරුසි අන්නාසි,උඩරට කැලෑබදව හෝ වතු අද්දර ඉබේ පැලැවෙන ශාක වර්ගයක් බවට පත්ව ඇත.පැහැයෙන් එය දමි පාටින් යුක්තය.දි ගැටි හැඩයක් ගනි.
ගෙඩි සහ කොළ ඉස්ම.
විශේෂ ගුණය (ඖෂධීමය):
කොළ ඉස්ම ප්රභල කෘමිනාශකයකි.
පළතුරු විරේචන ගුණයෙන් යුක්තය.
මාස් ශුද්ධියේදි ඇතිවෙන අවහිරතා මඟ හරවයි.ගර්භාෂය සඔකෝචනය කරවයි.මත්රා අඩස්සිය දුරලයි.ස්කැචි රෝගයට හිතකරය.සෙංගමාලය,ඉක්කාව.
විරේකයට.
1.අන්නාසි කොළ ඉස්මට සීනි මිශ්රකර දීම.
3.සෙංගමාලය සැදුනු රෝගීන්ට ඉදුණු අන්නාසි ඉතා හොඳ පළතුරකි.