ධාන්ය,මෝල්ට් සමඟ අඹරා පිටි බවට පත්කර පිරිසිදු ජලය සමග මිශ්ර අවලම්බනයක් සාදා ගනු ලැබෙී.මිශ්රනයේ අැති පිෂ්ටය මෝල්ට්වල අැති එන්සයිම ක්රියාකාරිත්වය නිසා ග්ලූකෝස් බවට පත් වෙි.
ධාන්ය,මෝල්ට් සමඟ අඹරා පිටි බවට පත්කර පිරිසිදු ජලය සමග මිශ්ර අවලම්බනයක් සාදා ගනු ලැබෙී.මිශ්රනයේ අැති පිෂ්ටය මෝල්ට්වල අැති එන්සයිම ක්රියාකාරිත්වය නිසා ග්ලූකෝස් බවට පත් වෙි.